Äventyrarna
Svenska Cycling Plus
Äventyrarna

Felkörning, misär och EM i rodd

Igår lämnade vi Prag för att bege oss mot Zurich och tour du Suisse. Det slumpade sig så bra att EM i rodd gick nu i byn Racice, endast 6 mil från Prag. Med bekanta i den svenska truppen var det naturligt att svänga förbi. Glada i hågen trampade vi mot Racice rakt västerut. Backe upp och backe ner gick som en dans, men efter den sista 5km utförslöpan insåg vi att vi såklart hamnat i fel Racice. Som tur var hade Marcus fortfarande snus i lager, vilket dämpar de flesta problemen. Utan en tanke på Murphy’s lag så dubbelkollade vi inte exakt adress, rätt Racice ligger nämligen 6 mil NORDväst om Prag… Några garv rikare styrde vi norrut mot Racice 2.0. Kvällen och natten till idag är ett kapitel för sig. Efter 13 cyklade mil var vi inte så kräsna med sovplats. Valet slumpade sig på insynsfri gräsäng. Föga anade vi att det var ett riktigt fästingtillhåll. Kvällen ägnades åt att dubbelkolla varandra från topp till tå, och till råga på allt så drog ett sjuhelvetes blixt och regnoväder in. Marcus lösning… snus.

Idag endast 15 korta km till rätt Racice. Som cyklister är vi vana vid öppenhet på tävlingar, men till vår förvåning möttes vi av stända portar och krav på passerkort. Efter ett telefonsamtal till förbundskapten Jan Knejp var saken biff och vars sitt passerkort hängde runt våra halsar. Dagen har spenderats vid roddbanan och häng med den svenska truppen. Räkmackorna var på, och vi gled med på en gratislunch. Vi önskar den svenska truppen lycka till i helgen!

IMG_7225 IMG_7226 IMG_7227 IMG_7228 IMG_7229 IMG_7230 IMG_7231

Linda och Marcus
Vi är två landsvägscyklister som valt att ge oss ut på ett stort äventyr. Vi har tidigare båda varit tävlingsaktiva, men i år väntar något annat. Planen är att resa på cykel, med tält, sovsäck, allt! Det är inte vår första resa, men den största hittills för oss. Resan börjar i Maj och vi startar där vi bor - Göteborg. Prag, Mt Blanc, Tour de France, Mostar, Draculas slott, Istanbul, Stan-länderna, Pamir, Dubai är bara några av våra delmål, och här kan ni följa oss på det stora äventyret. Jobbigt? Sunkigt? Jajamen, men samtidigt så kan livet inte bli mer spektakulärt och enkelt på en och samma gång!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Annons
Annons