Äventyrarna
Svenska Cycling Plus
Äventyrarna

I tutandets länder

De senaste dagarna har vi kört från Mostar, ner till kusten igen, Kroatien, Montenegro, Albanien och nu Makedonien. Man kan säga att det finns en del skillnader mellan våra länders kulturer, både bra och dåliga. Tutan används ganska frekvent, själv har man aldrig använt tutan, men här verkar den ingå i körprovet. “Vad som än sker, bra eller dåligt, pang på tutan bara”! Vi kanske tror att vi är så framåt i Sverige med allt, men här är de riktiga miljökämpar, stänger av motorn på moppen i nerförsbackarna, det är på Albanien vi ska titta! Och så fort man kom över till Makedonien så möts man av sopberg. Ute på caféer, i byar, på gator, man ser bara män ute, kan det vara så att de tagit Pride på allvar och homosexualiteten är mer utbredd här?? “Ska bara ut med grabbarna o bada/dricka/snacka ikväll, det är nog bäst frun blir hemma”. Och många vinkade och hojtade “baby” efter oss, de var uppenbarligen suga på Marcus. Många satte nog ölen i halsen då en lättklädd svettig blondin klampar in och beställer en bira, att hon bara vågar?! Och med ännu mer konstiga blickar tittar de på Marcus som tagit med sig sin “fru” ut. I filmer brukar ofta albaner vara lite boviga, men vi fick även möta många glada miner, vinkande och nyfikna frågor, samt att många erbjöd sin hjälp. Prisläget i Albanien och Makedonien är i våra ögon drömmen, en öl på en bar 3,50 SEK(!), sjukt billigt.

Efter ett par dagar i stekhet värme var vi båda kokta inifrån med bränd yta. Vi testade att ställa klockan på 05:30, och började cykla 06:30. Tog emot först men det var ett bra beslut, energin var så mycket bättre och vi kunde njuta lite mer av cyklingen, i alla fall på morgonen.

Genom Albanien har vi trixat oss på småvägar uppe i bergen. Landskapet får 10 prillor av 10! På tal om prillor så kan vi återgå till Marcus snusproblematik, dagsdosen är nu nere på osannolika 2 prillor. Ransonen måste hållas strikt för att överleva flygdagen från Istanbul till Dusjanbe. Förutom snus så krävs det en stor portion tålamod och för att citera Marcus Wahqvist “Känn Lugnet”. Det är då det, nu ska vi njuta av bad i lake Ohrid, sedan trampa mot Thessaloniki, Grekland! Fortsättning följer…

IMG_7823 IMG_7828 IMG_7830 IMG_7831 IMG_7833 IMG_7834 IMG_7835 IMG_7836 IMG_7837 IMG_7838 IMG_7839 IMG_7840 IMG_7842 IMG_7844 IMG_7845 IMG_7848

IMG_7851 IMG_7868 IMG_7869

Linda och Marcus
Vi är två landsvägscyklister som valt att ge oss ut på ett stort äventyr. Vi har tidigare båda varit tävlingsaktiva, men i år väntar något annat. Planen är att resa på cykel, med tält, sovsäck, allt! Det är inte vår första resa, men den största hittills för oss. Resan börjar i Maj och vi startar där vi bor - Göteborg. Prag, Mt Blanc, Tour de France, Mostar, Draculas slott, Istanbul, Stan-länderna, Pamir, Dubai är bara några av våra delmål, och här kan ni följa oss på det stora äventyret. Jobbigt? Sunkigt? Jajamen, men samtidigt så kan livet inte bli mer spektakulärt och enkelt på en och samma gång!

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Annons
Annons