Äventyrarna
Svenska Cycling Plus
Äventyrarna

Kirgizistan + Kazakstan

Sedan förra inlägget har det hänt både det ena och det andra. Vi kom till sjön Issyk-Kul i norra Kirgizistan, där vi körde på norra sidan sjön, trots att alla avrått från den, “det är så mycket turister, ryssar, kazaker”, “så mycket trafik”. Ännu en gång så ska man aldrig lite på någon, det var knappt en bil utanför samhällena och turisterna var long gone. Vi hade gott om tid på oss, för gott om tid, vi skulle vara i Almaty den 6/10 för att se “Tour of Almaty” (cykeltävling som vi återkommer till). Vi kom till staden Choplon-Ata där vi tog in på hotell för 120kr/natten för oss bägge. Där kunde vi med tillfredsställelse se cykel-VM som planerat och hann även med 7-8 filmer. Underbara deg-dagar med mys. Sedan cyklade vi vidare i härligt torrt höstväder i kort-kort, till en dag då det bara sa PANG! Snöstormen var ett faktum, och orkanen likaså. Fick knappt upp tältet trots att vi befann oss i en (halv) busshållplats. I diket hittar Marcus en hundvalp som låg ihopkurad. Det gjorde ont i hjärtat att se den så vi tog den med till tältet. Den låg i förtältet hela natten och fick nog med värme för att klara sig. Väl inne i tältet och bär man torkat upp så är det faktiskt ganska varmt och man klarar sig, vilket för vissa är svårt att tro. Säkert 10 personer kom och “knackade på” och ville ta med oss till sitt hem. Det är av goda avsikter, men att riva tältet i total storm mitt i natten är inget alternativ, så vi sa nej. Vet inte om det är brist på utbildning eller för mycket alkohol, men vissa är verkligen tröga. Vi säger 10 ggr att vi inte kan ryska, ändå babblar folk på och frågar “Ruski?”, “Ryski?”, för att plötsligt fråga “Do you speak english?”, och man bara: yes, do you? Och så får man svaret “Do you speak russian?”. SUCK. Dagen därpå fick vi ge vika och följde med Emin hem till hans hus och familj. Där fick vi frukost, te, mängder av snapsar, sovplats, middag. Tur ändå att vi stannade där en natt till för vi kunde fortsätta utan problem sen. Kulturkrockar fick vi sannerligen uppleva. Inte nog med att han ville bjuda på flera 10cl snapsar redan till frukost, vid middagen sedan serveras nudelsoppa med ett fårhuvud on the side. En sjuåring flicka sitter vid bordet iförd en stor dolk karvar ut kött från det. Vidrigt, men så gör dom på landsbygden i Kirgizistan. Det är inte rätt och fel, bara annorlunda. De hade en liten kattunge, en kelig sådan, så vi var nöjda!

Cyklade i klart väder över gränsen till Kazakstan, otroligt fint landskap med snön! Vi körde en omväg till Charyn Canyon eftersom vi fortfarande hade några dagar till godo. Påminde lite om USA när vi cyklade där, superfint och vi träffade även en kille från Stockholm som liftade runt.

Några dagar senare kommer vi fram till Almaty, som är näst största stad efter huvudstaden Astana. Vi hittar donken, lyckan är total, första riktiga goda latten på månader. Lyckan övergår dock snabbt i irritation då vi inser att vi missat cykeltävlingen vi gått och dragit ut tiden för och väntat på. Av någon anledning så hade vi fått fel info om datumen och det var helgen innan… Surt men what to do?

Vi bor nu på Golden Palace hotell ich sitter i skrivande stund vid frukosten som är ?. Idag blir det jakt på cykelkartong ich packning, för imorgon flyger vi till Dubai!

IMG_8293 IMG_8294 IMG_8295 IMG_8296 IMG_8297 IMG_8298 IMG_8299 IMG_8300 IMG_8301 IMG_8302 IMG_8303 IMG_8304 IMG_8305 IMG_8306 IMG_8307 IMG_8308 IMG_8309 IMG_8310 IMG_8311 IMG_8312 IMG_8313 IMG_8314 IMG_8315 IMG_8316 IMG_8317 IMG_8318 IMG_8319 IMG_8320 IMG_8321 IMG_8322 IMG_8323 IMG_8324

 

Linda och Marcus
Vi är två landsvägscyklister som valt att ge oss ut på ett stort äventyr. Vi har tidigare båda varit tävlingsaktiva, men i år väntar något annat. Planen är att resa på cykel, med tält, sovsäck, allt! Det är inte vår första resa, men den största hittills för oss. Resan börjar i Maj och vi startar där vi bor - Göteborg. Prag, Mt Blanc, Tour de France, Mostar, Draculas slott, Istanbul, Stan-länderna, Pamir, Dubai är bara några av våra delmål, och här kan ni följa oss på det stora äventyret. Jobbigt? Sunkigt? Jajamen, men samtidigt så kan livet inte bli mer spektakulärt och enkelt på en och samma gång!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Annons
Annons