Äventyrarna
Svenska Cycling Plus
Äventyrarna

Polen & Tjeckien

Vi rullade av båten tidigt i måndags, framme i Polen. Så snart
vi kunde tog vi oss ut på den polska landsbygden, och allt bara skrek “Polen!”. Vackra trädalleér, rapsfält, småbyar med ofärdiga hus, hål i vägen (bitvis), ingen kan engelska och ortsnamnen omöjliga att uttala – Love it! Kompassen har styrt oss, lite österut först, sedan söderut mot vårt delmål – Prag. I Polen är allt billigt, ca 1/3 av vad saker kostar hemma, perfekt! En vanlig dag börjar med grötfrukost på stormköket, kryddad med vad nu matbutiken hade att bjuda på, och sen iväg på cyklarna. Det är skönt att köra på en bit på förmiddagen och få några mil, så man på eftermiddagen kan ta det lugnare utan stress. Grovt räknat så siktar vi på 100 km/dag och hittils har vi kört längre varje dag. Under dagara gäller det att få i sig väggmat i alla dess former, såsom choklad, vatten och inte minst sockrad kolsyrad E-dryck. E-dryck som innehåller de dagliga näringsänmena E144, E345, E519 osv. Komplett för kropp och själ. När klockan närmar sig halv sju, sju så är det lagom att hitta lämplig tältplats, vilket inte har varit svårt hittils, in i buschen bara eller om man har tur så hittar man en rastplats. Väl där börjar det brassas käk och få upp tältet. Det blir alltid pasta som bas, med tonfisk, ägg, avokado, tomatsås till exempel. Varje måltid blir den godaste man ätit efter en heldag på cykeln, bitvis krispigt, bitvis cruzing. Genomgående har vi hittat små blifria vägar på landsbygden. När vi väl tvingats köra en bit på mer trafikerad väg så har bilisterna varit extremt tålmodiga och visat stor hänsyn. Polen och inledningsvis Tjeckien har behandlat iss väl. Nu ska det bli kul att turista några dagar i Prag på vårt sätt. Kan va så att det blir en stormköksmiddag i någon park, vem vet. Dyra turistfällor undviks.

IMG_7185

En cykelvas är ett måste!

IMG_7164 IMG_7165 IMG_7166 IMG_7167 IMG_7168 IMG_7169

Födelsedagspizza 17/5 🙂

IMG_7170 IMG_7171 IMG_7172 IMG_7173 IMG_7174 IMG_7175 IMG_7176 IMG_7177

Typisk polsk väg.

IMG_7178 IMG_7179 IMG_7180 IMG_7181 IMG_7182 IMG_7183 IMG_7184

IMG_7186 IMG_7187

Linda och Marcus
Vi är två landsvägscyklister som valt att ge oss ut på ett stort äventyr. Vi har tidigare båda varit tävlingsaktiva, men i år väntar något annat. Planen är att resa på cykel, med tält, sovsäck, allt! Det är inte vår första resa, men den största hittills för oss. Resan börjar i Maj och vi startar där vi bor - Göteborg. Prag, Mt Blanc, Tour de France, Mostar, Draculas slott, Istanbul, Stan-länderna, Pamir, Dubai är bara några av våra delmål, och här kan ni följa oss på det stora äventyret. Jobbigt? Sunkigt? Jajamen, men samtidigt så kan livet inte bli mer spektakulärt och enkelt på en och samma gång!

1 kommentar

  1. Hej! Ser ju trevligt ut många fina sträcker tror jag och många trevliga människor längsvägen. Hoppas ni får en trevlig stund i Prag och go tur.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Annons
Annons