Äventyrarna
Svenska Cycling Plus
Äventyrarna

Sary Tash – OSH – Toktogul – Kochkor

Senaste inlägget var i Sary Tash, precis nedanför Pamirbergen och vi hade segervittring. Två dagar senare kom vi fram till Osh, och där var Pamir Highway officiellt slut. Vi hade klarat det! Stolta och nöjda tog vi oss till cyklist-hostelet TES Guesthouse, där vi sammanstrålade med redan bekanta ansikten. Feststämning rådde, för de flesta som var där hade klarat av Pamir och allt vad det innebär och folk var glada och urladdade. De få stackare som var på väg i motsatt riktning fick höra om både det ena o det andra om Pamir Highway. Här träffade vi även på en annan svensk, Wilhelm, som var på väg in i Kina.

Kirgizistan och Tajikistan skiljer sig på en del saker. Allt är billigare i Kirgizistan, trots att det verkar som ett lite modernare land. Barn som springer ut i vägen i full karriär finns i båda länderna, MEN vi har på ryktesvägen hört att de hittar på mer rackartyg här i Kirgizistan. Vissa touringcyklister har med sig en käpp för att försvara sig mot blodtörstiga hundar, men här har man en särskild käpp endast för snorungar. Helt legit, inga kostigheter.

Nästan alla cyklister verkar inte gilla den behagliga “större” vägen, utan vill hela tiden ta den krångliga. Det pratas om livsfarlig trafik och tråkigt landskap osv… Vi tog huvudvägen norrut från Osh, hela vägen fram till Kochkor – och den var fantastiskt vacker och inte alls mycket trafik #nöjda. Känner stor skadeglädje för dom som befinner sig på tvättbrädeväg och försöker intala sig själva att de inte fått nog av dålig väg och att cykla är kul.

Efter totalt 9700+ km fick vi båda punka på samma dag. Första punkorna på hela resan, helt otroligt, tack Schwalbe Marathon Plus, ni är guld ? Vi älskar Kirgizistans priser på allt, just nu bor vi på hostel/vandrarhem för 38kr/natt och vi kan gå ut och käka oss mätta med alla tillbehör och dricka för under 30kr/person! Här äter man mycket soppor och grytor, liknande gulasch, ris, matvete, pasta, fyllda degknyten och piroger, grillspett och lök. Mumsigt! Nu har magarna vant sig vid denna delen av världen och vi äter det mesta nu, dock renar vi allt vatten fortfarande. Hästar och annat boskap strövar fritt på vidderna och det är härligt att se, har aldrig sett så många hästar på en o samma gång.

Härnäst ska vi cykla längs sjön Issyk-Kul och förhoppningsvis hitta ett hotell med rysk Eurosport så vi kan kolla cykel-VM i helgen.

IMG_8220

IMG_8222IMG_8224

IMG_8226IMG_8221 IMG_8223 IMG_8225 IMG_8228 IMG_8232 IMG_8233 IMG_8234 IMG_8235 IMG_8238 IMG_8240 IMG_8243 IMG_8244 IMG_8245 IMG_8246 IMG_8247 IMG_8248

Linda och Marcus
Vi är två landsvägscyklister som valt att ge oss ut på ett stort äventyr. Vi har tidigare båda varit tävlingsaktiva, men i år väntar något annat. Planen är att resa på cykel, med tält, sovsäck, allt! Det är inte vår första resa, men den största hittills för oss. Resan börjar i Maj och vi startar där vi bor - Göteborg. Prag, Mt Blanc, Tour de France, Mostar, Draculas slott, Istanbul, Stan-länderna, Pamir, Dubai är bara några av våra delmål, och här kan ni följa oss på det stora äventyret. Jobbigt? Sunkigt? Jajamen, men samtidigt så kan livet inte bli mer spektakulärt och enkelt på en och samma gång!

1 kommentar

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Annons
Annons