Äventyrarna
Svenska Cycling Plus

Helt sjuka grejor har hänt, vet knappt var vi ska börja! För enkelhetens skull tar vi det o kronologisk ordning. Vi lämnade Tyskland och körde in i Schweiz vid Bodensee. Där fick fick vi en chock av prisläget minst sagt. Vände fort som ögat tillbaka till Tyskland och storhandlade mat för 10 dagar, ca 30€ ?. Med slagsida på cyklarna av all fulchoklad korsade vi gränsen igen. Ett par/tre mellanmjölksdagar med duggregn var en sådär upphetsande start i ett land som Schweiz. Under dessa dagar har vi märkt att man blir allt mer tålig på saker och ting. Till exempel; Linda, som är från familjen Jacobsson, där standard är att aldrig ta något ut kylen utan att först kolla datum, kan nu ta en redan skitig trasa och torka tallrikar man ska äta på och dricka ut cykelflaskor med mögeltendens – not bad!

Vi kom till Gippingen för att kolla på ett mindre GP/Criterium innan Tour de Suisse. Storstjärnan John Degenkolb infriade nästan förväntningarna med en 2a plats i en annars medioker tävling.

Nu till det sjukaste!!! Vi har kommit till fredag eftermiddag och lagpresentation av Tour de Suisse i Cham. Vi glider upp mot alla teambussarna i hopp om att träffa vänner som Mattias Reck eller Martin Elmiger i BMC. Mycket väl möts vi av hela BMC-laget och hinner växla några ord med Elmiger. Där hintar han om att han ska göra en cup och byta sin plats mot någon i publiken “räck upp din han så väljer jag dig”. Alla lagen ropades nämligen upp två och två för att på kul köra Roller-race mot varandra på scenen. BMC och Trek-Segafredo blev uppkallade och Martin Elmiger fattar micken och vill byta sin plats mot någon frivillig. Publiken tjuter men det är ju Marcus som blir utvald såklart. Upp på scen, på med BMC-kit och upp på en på tok för liten cykel och köra fullt järn mot Trek-Segafredos Gregory Rast. Vinner gör han också! Alla i publiken jublar och kidsen kastar sig för att försöka få en high-five. Vilken cirkus! Dagen efter är det många som känner igen oss, eller Marcus och mycket glada miner, till och med en artikel i lokaltidningen. Vilken jälva start på Tour de Suisse-dagarna. De två senaste dagarna har vi varit mitt i smeten och snackat med proffs till höger och vänster. Hann även med en öl och trevligt snack med Mattias Reck, tänk att detta är hans vardag. Imorgon tokar vi vidare mot Österrike och Sölden där vi ska se etapp 7 med målgång på 2800m höjd. To be continued….IMG_7388 IMG_7392 IMG_7393 IMG_7394 IMG_7395 IMG_7396 IMG_7397 IMG_7399 IMG_7400 IMG_7401 IMG_7402 IMG_7403 IMG_7404 IMG_7405 IMG_7406 IMG_7407 IMG_7408 IMG_7409 IMG_7410 IMG_7411 IMG_7412 IMG_7413 IMG_7414 IMG_7415 IMG_7416 IMG_7417 IMG_7418 IMG_7419 IMG_7420 IMG_7421

Linda och Marcus
Vi är två landsvägscyklister som valt att ge oss ut på ett stort äventyr. Vi har tidigare båda varit tävlingsaktiva, men i år väntar något annat. Planen är att resa på cykel, med tält, sovsäck, allt! Det är inte vår första resa, men den största hittills för oss. Resan börjar i Maj och vi startar där vi bor - Göteborg. Prag, Mt Blanc, Tour de France, Mostar, Draculas slott, Istanbul, Stan-länderna, Pamir, Dubai är bara några av våra delmål, och här kan ni följa oss på det stora äventyret. Jobbigt? Sunkigt? Jajamen, men samtidigt så kan livet inte bli mer spektakulärt och enkelt på en och samma gång!

3 kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Annons
Annons