Äventyrarna
Svenska Cycling Plus
Äventyrarna

Snart framme i Schweiz

Sedan vi länmade roddarna därhän så har vi cyklat varje dag i 12 dagar, någon kort dag, annars över 100km varje dag. Totalt 2250km hittils. Vi drog söderut och det rådde högsommar och vi närmade oss alperna. På gränsen Tjeckien/Tyskland/Österrike kom vi in i ett cykel-mecca. I alla fall var det massor av folk som cyklade, men få riktiga cyklister. Kan med gott samvete säga att vi var de mest stylish där. Österrike sedan, helt underbara berg och tavelliknande landskap, samt cykelbanor överallt. Cykelvägar i all ära, men ibland leder de in en på villovägar minst sagt. Då man efter 15-20 minuters krångel i djup, lös grus både upp- och utför, kommer ut på stora vägen igen och i ser att man endast kommit 200m i tänkt färdriktning, då blir man lite matt…

Inledningsvis var det enda stressmomentet att få till att se tempoetappen på Giro d’Italia. Efter frenetiskt letande efter barer som eventuellt hade rätt kanal, började tiden ta slut. Quintana hade startat och vi suktade efter en tv. I samma sekund som Marcus får tag i en snus, kommer en gubbe på racer cyklandes över torget. Ser ut att kunna kola vippen när som, men Marcus såg sin chans, och tog den. 5 minuter senare satt vi i hans källare med Girot framför oss, inga konstigheter.

Därefter cyklade vi till Salzburg och sedan Kitzbühel. Där kollade vi in den berömda Hanenkamm i 5 sekunder, sen degade på torget med en Weissbier. Vi valde att köra in i bergen och över Gerloßpasset, en riktig monsterklättring som gick förvånandsvärt bra med tanke på att vi kör på pansarvagnar. Generellt mycket kuperat hela vägen till Garmisch-Partenkirchen. Krispigt värre bitvis. Väl där stundade ett misär-oväder. Ihållande regn hela kvällen. Det var bara att bita ihop, desperat leta upp lämplig campingplats som var skymd nog, upp med tältet och kasta in sovgrejorna och lite mat. Mirakulöst nog blev vi ganska torra väl där inne, men alla grejor utanför var blöta. Den kvällen blev det någon stackars fralla och choklad till “middag”, då vi inte kunde laga något. Touringlivet ÄR kul, vi lovar!

Efter kaoset hade vi två dagars tur att undvika regn och vi nådde Bodensee. Där tog vi in på en riktig camping och doppade oss i sjön. Nu väntar tvätt!

IMG_7267 IMG_7270 IMG_7271 IMG_7272

DCIM100GOPROGOPR0616.

IMG_7317 IMG_7318 IMG_7321 IMG_7322 IMG_7323 IMG_7324 IMG_7325 IMG_7326 IMG_7327  IMG_7329 IMG_7330

Linda och Marcus
Vi är två landsvägscyklister som valt att ge oss ut på ett stort äventyr. Vi har tidigare båda varit tävlingsaktiva, men i år väntar något annat. Planen är att resa på cykel, med tält, sovsäck, allt! Det är inte vår första resa, men den största hittills för oss. Resan börjar i Maj och vi startar där vi bor - Göteborg. Prag, Mt Blanc, Tour de France, Mostar, Draculas slott, Istanbul, Stan-länderna, Pamir, Dubai är bara några av våra delmål, och här kan ni följa oss på det stora äventyret. Jobbigt? Sunkigt? Jajamen, men samtidigt så kan livet inte bli mer spektakulärt och enkelt på en och samma gång!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Annons
Annons